fbpx

Dette er Oredalen

Blant byens mest populære boligfelt

Da isen omsider slapp grepet om kyststrøkene våre for mange tusen år siden, lå Oredalen tilbake som en av flere mindre dalsøkk rundt det som i dag er Fredrikstad sentrum. Dalene er adskilt av skogkledde åser og mindre kryssende tverrdaler, men ulike bekkefar sørger for gode forbindelser dalene i mellom. Med tiden har området blitt forskjønnet av skog og treklynger som har fått stå urørt, noe blant annet 4 flotte og vernede eiketrær på Oredalstunet vitner om.

Oredalen er i dag et velkjent boligområde i Fredrikstad, etablert i starten 1960-tallet. Med sin gunstige beliggenhet og umiddelbare nærhet til både sentrum og marka, er dette et sted man kan bo i generasjoner. Bydelen består av en variert blanding ene- og tomannsboliger, samt noe blokkbebyggelse.

Skjermdump: Google Maps. Boligene vil bygges på tomten ved grusveien, til høyre for senter på bildet.

Umiddelbar nærhet til marka

Fra Oredalstunet er det ca 300 meter til 2.dam i Bjørndalen, en av inngangsportalene til Fredrikstadmarka. De tre dammene i Bjørndalen var opprinnelig en del av byens vannforsyning, og ble en naturlig del av opprustningen av området. Området ble kåret til landets beste uterom i 2013. Det er et yndet utfartssted, egnet for vandring, terrengsykling, skigåing på vinteren og bading på sommeren.

Av kjente steder i marka kan vi nevne blant annet Bjørneparken hvor det i 2015 ble åpnet en Bjørneløype, til fornøyelse for store og små. Her er det en rekke dyreskulpturer i tre, laget med motorsag av den amerikanske treskjæreren Jordan Anderson. Utover de 3 dammene i Bjørndalen, finner man også Borredalsdammen og Stordammen. Marka huser også Skihytta til Fredrikstad Skiklubb, som er åpen hver søndag fra september til påske. Det er også en egen hundepark i området.

I tillegg til et mangfold av flotte stier, er det også mye historie i området. Den sørligste av Bjørndalsdammene ble bygd som vannreservoar på 1870-tallet. Ved Borredalsvannet finner man hustuftene etter bruket Øvre Bjørndalen, og på toppen av en stigning nord for vannet ligger restene etter den gamle husmannsplassen Borredalen. I tillegg er det flere fine gravrøyser fra bronsealderen i området.

Det høyeste punktet i området rager så mye som 112 meter over havet og herfra er det flott utsikt mot Hvaler og deler av Borge. På en klar dag kan man faktisk se helt til Fredriksten Festning i Halden!

Kort vei til alt du trenger i hverdagen

Fredrikstad sentrum er innenfor gang- og sykkelavstand, samtidig som du kan benytte bussens hyppige avganger store deler av døgnet. Flere dagligvareforretninger, samt legesenter, frisør, baker, kiosk og bensinstasjon befinner seg også innenfor èn kilometer. I tillegg har man i umiddelbar nærhet Fredrik II VGS, Trosvik barneskole og Trosvik barnehage.

Selv om byen med sitt rikholdige butikkutvalg ikke er langt unna, har du alt du trenger i hverdagen tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Området rundt Christianslundskrysset har blomstret opp de senere årene med flere forretninger og nye leilighetsbygg. Her ligger både Coop Extra og Kiwi dagligvareforretninger, bensinstasjon, legekontor, blomsterbutikk og Butterfly konditor, hvilket bidrar til øke attraktiviteten til dette sentrumsnære boligområdet enda noen hakk for både yngre og eldre. I tillegg gjør den korte avstanden til barnehager og skoler på alle trinn området meget familievennlig.

Skjermdump: Google Maps
Rull til toppen