fbpx

Fire boliger solgt første dagen

Det var varslet god interesse for de nye eneboligene i Oredalen i forkant av salgsstarten som var satt til torsdag 7.januar kl. 12:00. Kombinasjonen av det populære boligfeltet Oredalen og lekre, arkitekttegnede eneboliger er høyinteressant for mange.

Prosjektutvikler i Solid Prosjekt, Hans Magnus Lutnæs, er strålende fornøyd med responsen første dag. – Dette samsvarer godt med etterspørselen vi opplever etter eneboliger og rekkehus. Både her på Oredalstunet, rekkehusene som snart legges ut på Rådalåsen og det store området vårt på Strømnesåsen i Råde er det stor nysgjerrighet og interesse fra mange.

Caroline Skjerden Meyer, daglig leder for Eiendomsmegler 1 Fredrikstad, har ansvaret for salget av boligene sammen med Daniel Lislerud. Hun beskriver kjøperne som lokale og med felles interesser hva gjelder ønsker for boligene.

– Alle de som har kjøpt bolig har adresse i Fredrikstad i dag. Kjøperne har et aldersspenn fra 30 til 50 år, og de har alle vært interessert i større sentrumsnære eneboliger og et særlig ønske har vært Oredalen, beskriver eiendomsmegleren. Svært mange av interessentene vi prater med faller inn i samme kategori.

Hvordan oppfatter du boligmarkedet i Fredrikstad i situasjonen vi befinner oss i?

– Som tidligere nevnt steg boligprisene med hele 8,5 % i 2020 på tross av situasjonen vi befant oss i. Vi forventer et forutsigbart boligmarked i Fredrikstad i året som kommer. I disse tider er det blant annet et stort fokus på hjemmet, noe vi har sett bidrar til flere omsetninger. Det at hjemmekontor har kommet på banen bidrar i tillegg til at de som jobber i Oslo ser en mulighet for å bo i vårt område uten å måtte pendle inn til Oslo hver dag. Det tror vi vil føre til en større tilflytting da man får langt mer for pengene i vårt område. Mangel på tomter og eneboliger vil også bidra til å holde den store prisveksten oppe, forklarer Skjerden Meyer. 

Høyere pris for nye eneboliger i attraktive områder

– Prisene ligger noe høyere på disse boligene enn vanlig markedspris i området. Bakgrunnen for det er at de fleste eneboliger i området er av eldre dato. Disse boligene vil være helt nye og arkitekttegnet spesielt for disse tomtene, avslutter eiendomsmegleren.

Boligfeltet består av 7 tomter med tre ulike hustyper hvor den minste er på 120 kvm fordelt over ett plan, og to større varianter på henholdsvis 163 kvm og 207 kvm som begge har to etasjer. Det medfølger dobbelgarasje til samtlige av husene.

Av de 3 boligene som gjenstår er det fortsatt èn igjen av hver hustype.

Kort om Oredalstunet

Oredalstunet er et boligprosjekt utviklet av Solid Prosjekt som vil komme rundt et nytt, lite boligtun i Oredalen. Utbyggingsområdet er delt inn i 7 romslige eiertomter og bebygges med 3 ulike boligtyper. Alle har moderne og stilig arkitektur, dobbelgarasje og flotte syd- og vestvendte uteplasser. Fra boligene er det ca 300 m til marka og 2. dam, mens det er i overkant av 2 km ned til sentrum.

 

Oversiktsbilde_4 solgte enheter
Boligene vil bygges på tomten ved grusveien, til høyre for senter på bildet.

Umiddelbar nærhet til marka

Fra Oredalstunet er det ca 300 meter til 1.dam i Bjørndalen, en av inngangsportalene til Fredrikstadmarka. De tre dammene i Bjørndalen var opprinnelig en del av byens vannforsyning, og ble en naturlig del av opprustningen av området. Området ble kåret til landets beste uterom i 2013. Det er et yndet utfartssted, egnet for vandring, terrengsykling, skigåing på vinteren og bading på sommeren.

Av kjente steder i marka kan vi nevne blant annet Bjørneparken hvor det i 2015 ble åpnet en Bjørneløype, til fornøyelse for store og små. Her er det en rekke dyreskulpturer i tre, laget med motorsag av den amerikanske treskjæreren Jordan Anderson. Utover de 3 dammene i Bjørndalen, finner man også Borredalsdammen og Stordammen. Marka huser også Skihytta til Fredrikstad Skiklubb, som er åpen hver søndag fra september til påske. Det er også en egen hundepark i området.

I tillegg til et mangfold av flotte stier, er det også mye historie i området. Den sørligste av Bjørndalsdammene ble bygd som vannreservoar på 1870-tallet. Ved Borredalsvannet finner man hustuftene etter bruket Øvre Bjørndalen, og på toppen av en stigning nord for vannet ligger restene etter den gamle husmannsplassen Borredalen. I tillegg er det flere fine gravrøyser fra bronsealderen i området.

Det høyeste punktet i området rager så mye som 112 meter over havet og herfra er det flott utsikt mot Hvaler og deler av Borge. På en klar dag kan man faktisk se helt til Fredriksten Festning i Halden!

Kort vei til alt du trenger i hverdagen

Fredrikstad sentrum er innenfor gang- og sykkelavstand, samtidig som du kan benytte bussens hyppige avganger store deler av døgnet. Flere dagligvareforretninger, samt legesenter, frisør, baker, kiosk og bensinstasjon befinner seg også innenfor èn kilometer. I tillegg har man i umiddelbar nærhet Fredrik II VGS, Trosvik barneskole og Trosvik barnehage.

Selv om byen med sitt rikholdige butikkutvalg ikke er langt unna, har du alt du trenger i hverdagen tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Området rundt Christianslundskrysset har blomstret opp de senere årene med flere forretninger og nye leilighetsbygg. Her ligger både Coop Extra og Kiwi dagligvareforretninger, bensinstasjon, legekontor, blomsterbutikk og Butterfly konditor, hvilket bidrar til øke attraktiviteten til dette sentrumsnære boligområdet enda noen hakk for både yngre og eldre. I tillegg gjør den korte avstanden til barnehager og skoler på alle trinn området meget familievennlig.

Rull til toppen